onsdag den 11. juni 2008

Buret er ikke nogen dum ting


Buret, et fristed.

Da vi skulle have Benjii var der ingen tvivl, vi måtte have et bur til ham. Vores erfaring fortalte os at det er en kæmpe fordel, dels at bruge den som "hvalpekasse" i den første tid, samt at han kan få et fristed(når man er i buret, har man fred!!!)
Jeg vil ikke gå helt ned i små detaljer om hvorfor vi har valgt det bur vi har, andet end, det kan åbnes i siden, i fronten samt i toppen. Desuden er kvaliteten af det mærke vi har valgt helt i top, samt vægten er i bund. Opsætningen tager ca 15 sek, så det er dejlig nemt at pakke sammen og tage med sig.

I hjemmet og i bilen.

Vi har pt. 2 stk et medium til Benjii samt et large til Fusca. Dog kan undertegnede ikke styre sit shoppeinstinkt så der er et medium mere på vej fra skotland(tilsyneladende der man skal handle når man er kræsen). Grunden til det ekstra medium er et simpelt luksus indskud(så slipper jeg for at tage det med ud i bilen hver gang). Så der i bilen står et til Fusca samt et til Benjii.
Vi har lånt vores første bur(fusca's første bur) ud til svigerfar da han for nogle måneder siden fik en flat coated hvalp. Da vi så mente at Fusca skulle have sit bur tilbage, var flat'en af en anden overbevisning, da han ikke vil sove uden sit bur. Så jeg undersøgte straks hvor vi kunne købe nogle nye, det blev så fra skotland da de tilsyneladende er de eneste forhandlere af mærket!?
Fusca har været sløv til at hoppe op i bilen , og har egentligt ikke fundet det der med at køre specielt ophidsende men det billede har ændret sig fuldstændig siden han fik sit bur tilbage(han ved ikke det er et nyt). Idag hopper han op og lægger sig hvis døren står åben, og skal vi i skoven eller andet følger han glædeligt med ud og smider sig i buret...
Jeg er af den overbevisning at:
  1. Det giver trygge rammer at have en zone hvor man kan gå hen når man vil ha ro.
  2. Det er lang mere forsvarligt at have sine dyr i bur under transport.
  3. Det er et super alternativ til et tæppe hvis man den skal passes eller under længere varende ophold fremmede steder, giver ligesom ordene Mobile-Home en helt ny mening.
Vi bruger som sagt burene under transport, i hjemmet og på "ferier" men også til prøver, udstillinger osv...
Ingen kommentarer: